Перейти до основної сторінки
Визначення показників безпечності та якості харчових продуктів, продовольчої сировини, кормів, кормової сировини, води питної, поверхневої, стічної, природних водойм та басейнів, парфумерно-косметичних засобів, мийних засобів, матеріалів, що контактують з харчовими продуктами, атмосферного повітря, повітря закритих приміщень.
Основні показники, що визначаються:
Газова хроматографія: залишкові кількості пестицидів (хлорорганічні, фосфорорганічні, піретроїди), фальсифікація молочної продукції – стерини, тригліцериди; метилові ефіри жирних кислот; вміст мікродомішок в горілках (спирти, альдегіди, сивушні масла).
ТШХ (тонко-шарова хроматографія): залишкові кількості пестицидів (хлорорганічні, фосфорорганічні); випробування на вміст мікотоксинів; масова частка летких N-нітрозамінів.
ВЕРХ LS-MS/MS: залишкові кількості пестицидів (204 пестицида); масова частка антимікробних та антигельмінтних препаратів, стільбенів та стероїдів, бета-агоністів, хлорамфеніколу.
Рідинна хроматографія: випробування на вміст мікотоксинів, ПАУ; масова частка гормонів, антимікробних препаратів, меламіну, консервантів, підсолоджувачів, кофеїну, стевіозиду, глютамату натрію та гексаметафосфат натрію, синтетичних барвників, вітамінів, нітратів, амінокислот.
ІФА (імуноферментний аналіз): випробування на вміст мікотоксинів, гормонів та гормональних препаратів; масова частка гліадину, гістаміну.
Атомна абсорбція:
Токсичні елементи: свинець, кадмій, арсен, ртуть, мідь, цинк, олово, залізо, натрій, калій, кальцій,магній, марганець, кобальт, молібден, сурма, скандій, телур, талій, хром, цезій, нікель, рубідій, селен, срібло, стронцій, берилій, ванадій, вісмут, вольфрам, барій, алюміній.
Фізико-хімічні випробування:
Масова частка складових, органічні та неорганічні складові, вітаміни, сторонні домішки; масова частка гістаміну.