Перейти до основної сторінки
27 серпня на базі Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській обл. та м. Києві, завідувачем відділу ветеринарно-санітарної експертизи – Яременко Русланою Миколаївною було проведено навчання для фахівців районних, міжрайонних та міських лабораторій в Київській області.
Метою заходу стало ознайомлення фахівців з теоретичною інформацією стосовно дослідження молока-сировини за міжнародними стандартами, практичне відпрацювання мікроскопічного методу підрахунку соматичних клітин та виявлення інгібіторів за допомогою тест-системи BRT-тест.
BRT- тест?
BRT – є одним з інструментів експрес-діагностики у ветеринарно-санітарній експертизі, особливо в контролі за наявністю у молоці залишків антибіотиків та інгібуючих речовин.
Принцип дії полягає у вимірюванні зниження активності мікроорганізмів з використанням кольорових індикаторів. Колір індикатора змінюється із синього на жовтий, реагуючи на присутність кислоти, утвореної продуктами метаболізму тест-бактерій у процесі їх розвитку.
Цей тест дає змогу оперативно визначити відсутність інгібуючих речовин в пробах молока- сировини в умовах державних лабораторій Держпродспоживслужби.
Попередня
Наступна